De Lekkerste Hasj Melk of Chocolademelk Maken

Houd je wel van een beetje hasj of wiet eten? Maar ben je die oubollige spacecake wel een keertje zat? Even wat anders. Neem een lekker kopje hasj melk! Het is super makkelijk te maken en voor de échte hasj liefhebber is het nog een smaaksensatie ook. In dit artikel lees je waarom hasj of wiet eten veel meer effect heeft dan roken. Ook hebben we de lekkerste recepten voor je!


Hasj & Wiet Eten

Velen zullen het al ondervonden hebben, maar hasj of wiet eten / drinken is een stuk heftiger dan wanneer je het rookt. Bij een kopje hasj melk of hasj chocolademelk zullen de effecten langer duren en je bent heel anders stoned of high. Je kunt zelfs lichtelijk gaan trippen! Geweldig natuurlijk, maar hoe kan het eigenlijk dat er zoveel verschil zit tussen roken en eten of drinken? We zullen het even uitleggen.

Waarom Meer Stoned door Eten of Drinken

Wanneer je hasj of wiet rookt, worden actieve bestanddelen direct in je bloed opgenomen door je longen. Via je bloedbaan gaat THC naar de hersenen waardoor je stoned wordt. Eén van de stops tijdens het avontuur door de bloedbaan, is de lever. Hier wordt het reguliere delta-9-THC in wiet omgezet in 11-hydroxy-THC; een veel sterkere vorm die ook gemakkelijker naar je hersenen trekt.

Bij roken gaat maar een deel van de totale THC via de bloedbaan langs de lever. Ten eerste adem je een aanzienlijk deel weer uit. Bij hasj of wiet eten ligt dat net even anders. Door je spijsvertering en het bijbehorende absorptieproces komt namelijk alle THC terecht in de lever, waardoor het hele boeltje wordt omgezet naar de sterkere 11-hydroxy-THC variant. Het resultaat: je wordt zo stoned als een kanarievogel! 🙂

Van hasjmelk wordt je zo stoned als een kanarievogel

Wees Voorbereid!

Het is dus wel handig om te weten waar je aan begint als je hasj melk gaat maken. Neem het niet met een korreltje zout, je kunt écht flink van het padje raken door zo’n bekertje melk. Ook bij spacecake geldt dat niet iedereen voorbereid is op wat het met je kan doen. Naast het overweldigende effect zijn er nog een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Het duurt 45 tot 90 minuten voordat je het effect begint te voelen. Een extra kopje nemen voordat je wat voelt is geen goed idee! Eenmaal gedronken is er geen weg meer terug. Laat het effect altijd eerst op je inwerken voordat je de dosering verhoogt! Geduld!
  • Je kunt ongeveer 4 tot 6 uur stoned blijven. Daarnaast kunnen de na-effecten tot wel 12 uur aanhouden. Veel langer dan bij blowen of vapen dus. Drink je hasj melk ‘s avonds? Dan is de kans aanwezig dat je lekker rozig wakker wordt.
  • De kans op misselijkheid en duizeligheid is groter dan wanneer je wiet of hasj rookt. Zorg er daarom voor dat er iemand bij je is.
  • Handige tip: suikers, vitamine C en CBD remmen het effect van hasj melk / chocolademelk. Voel je een bad trip aankomen? Trek een zak snoep en wat fruit uit de kast of neem 10 tot 20 druppels CBD olie.
  • Houd zeker rekening met de dosering. Bekijk deze handige calculator eens voor spacecake. Daarmee kun je ook de hoeveelheid hasj in je hasjmelk bepalen.

Oke, hoog tijd om je kookschort aan te trekken en een hemels kopje hasj melk te maken! Wist je dat we meer recepten hebben? Check de Wiet Eten & Spacecake pagina voor alle recepten!

Hasj Melk Recept

Hasj melk maken klinkt moeilijker dan het lijkt. Echt, een kind kan de was doen. Je kunt een kopje hasj melk zo sterk maken als je zelf wil. Je hebt relatief weinig hasj nodig om lekker stoned / high te worden. Houd 0.2 gram aan als beginnersdosis en 0.6 gram voor gevorderden. Stoeptegels zijn niet nodig! Dit wel:

  • Een pak volle melk
  • Boter of Slagroom
  • Pannetje
  • Zeef / Filter
  • < 1 gram hasj

Volg de volgende stappen om hasj melk te maken. Denk erom dat de temperatuur niet te hoog mag worden. Actieve bestanddelen zullen dan verloren gaan. Bang voor stank? Gooi de afzuiger aan en gebruik een deksel.

  1. Giet wat melk in een pannetje en zet het om een laag vuur. De melk mag absoluut niet gaan koken. We adviseren 0,25 tot 1 liter melk, afhankelijk van hoe sterk je het eindproduct wil hebben. 
  2. Maak de hasj redelijk fijn en gooi het in het pannetje warme melk. De hasj hoeft niet extreem fijn gebrokkeld te zijn. 
  3. Voeg een klein beetje boter of een scheutje slagroom toe voor de smaak. 
  4. Constant goed blijven roeren! De hasj mag niet aan de onderkant van het pannetje aanbranden.
  5. Laat de hasj voor het beste resultaat zo’n 20 minuten intrekken. Let op: blijven roeren en laat de temperatuur niet te hoog oplopen. Nogmaals: alleen verwarmen, niet koken. Dus blijf erbij!
  6. Als je de hasj goed in de melk hebt laten trekken, kun je het gaan drinken. Om er 100% zeker van te zijn dat er geen hasj in je mond komt (erg vies), haal je de melk even door een zeef of kaasdoek heen.

Geniet van je overheerlijke, zelfgemaakte kopje hasj melk! Drink niet te veel. Laat het rustig inwerken. Succes!

Vrouw roert in een pan met mensen er omheen

Hasj Chocolademelk Recept

Hasj Chocolademelk maken is bijna net zo makkelijk als het bovenstaande recept voor hasj melk. Het enige wat je hoeft te doen is volle melk vervangen voor chocolademelk van een willekeurig merk, of wat cacaopoeder toevoegen aan het bovenstaande recept. Dus, je hebt nodig:

  • Chocolademelk of volle melk met cacaopoeder (Nesquick werkt goed)
  • Boter of Slagroom
  • Pannetje
  • Zeef/Filter
  • Hasj

Volg de stappen van het Hasj Melk recept om een kannetje Hasj Chocolademelk te maken. Werk je met cacaopoeder? Voeg dit dan toe nadat je de melk eerst hebt opgewarmd. En onthoud: altijd goed blijven roeren en de temperatuur niet te hoog laten komen. Succes en geniet!

Wist je dat je zelf Hasj kunt maken? Bekijk de benodigdheden en de uitleg op deze pagina voor meer informatie!

Chocolademelk met rietje en stoned gezichtje

Vegan? Probeer Eens Hasj Kokosmelk!

Ben je veganist en wil je ook genieten van de bovenstaande recepten? Gebruik kokosmelk of amandelmelk. 100% plantaardig en toch genoeg (verzadigd) vet om de hasj er goed in te laten trekken. Je kunt de slagroom of boter weglaten. THC is vetoplosbaar. Dat wil zeggen dat je iets vettigs nodig hebt om zogenaamde edibles te maken.

Let op: gebruik de kant-en-klare kokos- of amandeldrink (niet de light-variant). Gebruik geen kokosmelk (ook wel klappermelk genoemd) waarmee je doorgaans kookt. Hier zullen je maag en darmen niet zo blij mee zijn.

In 2016 onderzocht High Times wat het beste plantaardige vet is om THC in op te lossen. Kokosolie kwam bijzonder goed uit de bus. Aannemelijk is het percentage verzadigd vet, aangezien dit ook in dierlijke vetten een groot aandeel heeft. Een andere theorie is het belang van de grootte van het vetmolecuul… Nou goed, zonder je te vermoeien met onderzoekjes, hebben we een goeie tip. Maak er een vegan chocolademelk van door een eetlepel cacaopoeder toe te voegen. Ook hier zit verzadigd vet in waardoor je de opname van THC in de vegan melk mogelijk verhoogt. En het smaakt helemaal top!

Deel op: