Wietrecept: super simpele spacecake (7 ingrediënten!)

Het oogstseizoen is aangebroken van jouw geliefde wietplant. Daar moet je iets mee doen. Alleen wat? Je kan het roken, vapen of… bakken! Daarom nu een heerlijk wietrecept van spacecake. Met dit recept voor spacecake kun je eindeloos variëren. Het is echt een basis recept. Je kunt hem helemaal pimpen met lekkere dingen. Van smarties tot vlokken. Hoe gek je het maakt is up to you 😉

Let op: andere uitwerking wanneer je wiet eet

Nog een algemene opmerking voordat we overgaan tot het recept voor spacecake: wiet eten heeft een andere uitwerking dan wiet roken. Eet daarom nooit teveel achter elkaar. Wacht na je eerste plakje spacecake daarom minimaal 60 minuten voordat je er nog één eet. Een overdosis komt namelijk veel meer voor bij mensen die wiet eten dan roken.

Gebruik je voor het eerst spacecake? Maak hem dan niet te sterk! Maar hoeveel wiet heb je nodig voor een spacecake? Nou, daar heb je een handige rekenmachine voor!

Spacecake recept (12 stukken)

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 225 gram (wiet)boter
  • 8 gram wiet (dit kun je verhogen of verlagen naar eigen behoefte)
  • 225 gram bloem (of speltmeel)
  • 2 eieren
  • 160 milliliter (plantaardige) melk
  • 0,5 theelepel zout.
  • 1 theelepel bakpoeder

Keukenspullen:

  • Een oven
  • Bakblik
  • Mengkom
  • Mixer, keukenmachine of een garde

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Smelt de (wiet)boter in een pannetje of magnetron.
  3. Vermaal ondertussen jouw wiet met bijvoorbeeld een Grinder. Hoe fijner, hoe beter. Anders krijg je klonten wiet in het beslag.
  4. Klop in een mengkom de wiet, gesmolten boter, eieren, bakpoeder, zout en bloem met een garde of mixer tot een glad mengsel.
  5. Voeg eventueel nog wat extra’s toe aan het beslag of ter garnering. Zie het kopje hieronder voor inspiratie.
  6. Vet de bakvorm in met (wiet)boter of bekleed hem met bakpapier.
  7. Giet het beslag in de bakvorm en zet het voor ongeveer 30 minuten in de oven. Om zeker te weten of je spacecake gaar is, prik er dan met een satéprikker in. Is je satéprikker schoon? Dan is hij klaar.
  8. Laat de spacecake ongeveer een kwartier staan om af te koelen voordat je hem opeet.

Mogelijkheden om hem te pimpen

  • Chocolade vlokken
  • Stukjes chocolade in stukjes mengen en door het beslag roeren. Hierdoor krijg je een chocolate chip cake.
  • Stukjes bitterkoekjes, stroopwafels.
  • Doe wat fruit door je beslag; stukjes appel, peer of banaan en bak dit mee.
  • Graneer de spacecake met rozijnen of noten.
  • Voor de zoetekauw kun je ook wat honing toevoegen aan het beslag.

Laat ons vooral weten hoe je spacecake was! Enjoy

Laat ons vooral weten in de reacties hoe jouw spacecake smaakte. Succes!

Deel op: